Seattle Seahawks Blog

A Seattle Seahawks amerikai futball csapat magyar Blogja.

Bannerünk



Köszönjük ha kirakod és hivatkozol ránk!

Címkék

2008 (2) 49ers (8) alexander (4) áttekintő (2) back (2) bay (4) bears (2) bill (2) bills (2) bowl (3) brandon (2) brown (2) bryant (2) buccaneers (2) bumpus (3) burleson (3) cardinals (3) carlson (3) chargers (5) coach (8) coordinator (2) diego (2) dolphins (3) draft (4) duckett (2) eagles (3) edző (3) előzetes (9) eredmény (7) falcons (2) field (3) football (2) forsett (4) francisco (2) giants (4) gilbertson (2) green (5) hasselbeck (12) hawthorne (2) head (3) holmgren (4) jennings (2) jim (4) john (2) jones (5) josh (3) julius (2) julius jones (2) justin (2) keith (2) kent (3) koren (2) koren robinson (3) laveroni (2) linebacker (3) lofa (2) london (2) marcus (2) matt (3) mcmullen (3) mike (5) mitty (2) mora (3) morris (2) nfl (2) obomanu (2) offensive (3) packers (3) payne (2) peterson (2) preseason (2) pre season (3) quaterbeck (2) qwest (3) raiders (2) rams (4) receiver (2) redskins (6) robinson (2) ron (2) running (2) ruskell (3) san (4) schmitt (2) seahawks (3) sérülés (3) sérülések (3) shaun (3) solari (2) steve (2) super (3) superbowl (2) tatupu (5) taylor (2) tim (2) training (2) tyler (2) vallos (4) video (3) vikings (7) walter (4) wide (2) wolf (2) zorn (4) Címkefelhő

49ers at Seahawks előzetes

2008.09.12. 11:06 braxa88

  A győzelem kötelező. Ahoz, hogy Deon Branch és Bobby Engram visszatérése után is legyen esélye a csapatnak a playoffra hozni kell a meccset. A támadósor ezer sebből vérzik, de San Francisco ellen még így is van esély a győzelemre. A mérkőzés vasárnap 22.05-től kezdődik.
 
A San Francisco 49erst vasárnap is J.T.O'Sullivan fogja irányítani, aki múlt héten depütált az Arizona elleni találkozón(14/20, 195y, 0td, 1int). Passzait Bryant Johnsonnak, Vernon Davis és Isaac Brucenak adhatja. A legfontasabb fegyvere O'Sullivannak azonban a running back lehet. Frank Gore futásban és elkapásban is kiveszi a részét, így a legfontosabb feladat az ő kikapcsolása lesz. A Cards elleni 96 futott és 55 elkapott yardja mindkét kategóriában a legtöbb volt a 49ersnél. A kitűnő Lb-sorunknak azonban oda kell figyelnie Gore mellett a remek TE Davisre is, aki 51 elkapott yardot hozott az elmúlt héten.
   A védelem az erőssége ennek a 49ersnek. Olyan klasszisok szerepelnek ebben a csapatrészben, mint Nate Clement vagy Patrick Willlis. Az off-seasonban a csapat megpróbálta még erősíteni a defense-ét. Justin Smith DE igazolásával a pass rusht próbálták erősíteni ami azért látszott is  cardinals ellen. Smith 7 tacklet jegyzet, köztük egy sacket is elért. Ellenfele vasárnap valószínűleg Ray Willis lesz, és ha belegondolunk, hogy mellette meg Floyd Womack egy másik cserejátékos lesz, akkor nem lehetünk nyugodtak. A 9ers LB-ei közül Patrick Willis emelkedik ki, aki viszont vasárnap nem mutatta azt amit megszoktunk tőle tavaly (5 tackle). Willis mellett Ulbrich kezdhet a másik középső LB poszton, míg a 2 szélső LB Lawson és Haralson.
 A 49ers secondaryéval meggyűlhet a baja a"remek" elkapóinknak. Nate Clements és Walt Harris egy az egyben leveheti a pályáról bármelyik elkapónkat, tehát Hasselbecknek továbbra is nagyon nehét feladata lesz, hogy üres receivert találjon. A csapat 2 safetyje a brutális Michale Lewis, és a szolid kezdő szintű Mark Roman.

  A Seahawks offense mint említettem ezer sebből vérzik. Nézzük sorban kik nem állnak rendelkezésre: 4 WR: Deon Branch, Bobby Engram, Nate Burleson és Ben Obomanu; RB: Maurice Morris; 2 OL: Rob Sims és Sean Locklear. Egy ember viszont egészséges. Matt Hasselbeck harcra kész, és amíg ő áll ott áll a pályán addig bizakodhatunk. Célpontjai megfogyatkozva de ott lesznek a pályán. Courtney Taylor lesz a kezdő flanker. Össze kell kapnia magát, bizonyítania kell, hogy megérdemli a bizalmat. Ellenfele Clements a liga egyik legjobb cornere, nehéz feladata lesz. A másik kezdő elkapó Logan Payne lesz. Payne eddig a training campben villogott, neki is meg kell mutatnia éles meccsen, hogy mit tud. Az 3. elkapó nem más, mint Seneca Wallace, aki már héten mint WR gyakorol, reméljük ez is jól megy neki. A 2 új elkapótól Samie Parkertől(no18) és Billy McMullentől(no17) még ne várjuk, hogy játszon vasárnap. A passzokat a futójáték semlegesítheti. Mo Morris kiesését Julius Jonesnak és T.J.Duckettnak kell pótolni. TE poszton ha John Carlson azt hozza amit a múlt héten, akkor vele elégedettek lehetünk. Az OL rapszódikus, és ezt még tetőzte Sims kidőlése is. Womack fogja pótolni akit ez egyik legjobb csere OL játékosnak tartanak, ideje ezt bebizonyítani Porkynak.
  A védelemmel nics baj, Mindenki egészséges, a 2 eltiltott játékos is visszatért. Így Mebane -aki nagyszerűen játszott a Bills ellen- mellett Rocky Bernard lehet a másik kezdő,  Kerney és Jackson/Tapp pedig ez endek. LB-eknél sincs változás, bár Tatupu csak limitált edzést végez, de minden bizonnyal játszik vasránap. A secondaryben Trufant Grant Russell Jennings 4es szerepel továbbra is.
  Ha a védelemben nincs baj, akkor van a Special Teambem. Ryan Plackemier nyúlfarknyi puntjait továbba nem kell csodálni, helyét a korábbi Packers játékos Jon Ryan(no9) veszi át. A kicker Olindo Mare marad. A returner feladokat viszont Burleson sérülése miatt másnak kell végeznie. Johs Wilson és Seneca Wallace esélyes a szerepre, esetleg valamelyik új elkapó.

Mi lehet a kulcs?
-Frank Gore.
Ahogy múlthéten kiemeltem Marshawn Lychet, úgy most Frank Goret kell. Gore futásai kulcsfontosságúak lehetnek. Viszont ő nem csak futásknál hanem elkapásoknál lehet ránk veszélyes, így mindenképpen a legnagyobb fegyvere a 49ers offensének.
-Beszéljünk tamádójátékról.
Nem csak a passzokkal lehetnek gondok elkapóhiányban, hanem a futójátékban is jelentősen előre kell lépni a Bills elleni meccshez képest. Ahoz legyen esélyünk, működnie kell a támadójátéknak, passz és futás egyarént. Jones és Duckett rotálásával egy jó futójáték kialakulhat, mellette pedig Hasselbecknek fel kell javítani  passzjátékot.
-Meddig bírják Tatupuék.
Kulcsofontosságú lehet, hogy lent tartsuk a védelmünket az oldalon kívülre. Ha csapat úgy kezd, mint Buffaloban (7ből 7 punt), akkor hamar elfáradhat a D#, és a Tatupu vezette a védelem hiába hozza a bravúrokat, ha pár perc múlva vissza kell térnie a pályára.

Tipp:
49ers at Seahawks: 13-22

Szólj hozzá!

Címkék: 49ers frank gore jt osillivan courtney taylor julius jones matt hasselbeck


A bejegyzés trackback címe:

https://seahawks.blog.hu/api/trackback/id/tr1659994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása