Seattle Seahawks Blog

A Seattle Seahawks amerikai futball csapat magyar Blogja.

Bannerünk



Köszönjük ha kirakod és hivatkozol ránk!

Címkék

2008 (2) 49ers (8) alexander (4) áttekintő (2) back (2) bay (4) bears (2) bill (2) bills (2) bowl (3) brandon (2) brown (2) bryant (2) buccaneers (2) bumpus (3) burleson (3) cardinals (3) carlson (3) chargers (5) coach (8) coordinator (2) diego (2) dolphins (3) draft (4) duckett (2) eagles (3) edző (3) előzetes (9) eredmény (7) falcons (2) field (3) football (2) forsett (4) francisco (2) giants (4) gilbertson (2) green (5) hasselbeck (12) hawthorne (2) head (3) holmgren (4) jennings (2) jim (4) john (2) jones (5) josh (3) julius (2) julius jones (2) justin (2) keith (2) kent (3) koren (2) koren robinson (3) laveroni (2) linebacker (3) lofa (2) london (2) marcus (2) matt (3) mcmullen (3) mike (5) mitty (2) mora (3) morris (2) nfl (2) obomanu (2) offensive (3) packers (3) payne (2) peterson (2) preseason (2) pre season (3) quaterbeck (2) qwest (3) raiders (2) rams (4) receiver (2) redskins (6) robinson (2) ron (2) running (2) ruskell (3) san (4) schmitt (2) seahawks (3) sérülés (3) sérülések (3) shaun (3) solari (2) steve (2) super (3) superbowl (2) tatupu (5) taylor (2) tim (2) training (2) tyler (2) vallos (4) video (3) vikings (7) walter (4) wide (2) wolf (2) zorn (4) Címkefelhő

Off-Season értékelõ (Braxa)

2008.05.16. 00:16 endorphyn

Lassan minden szabadügynök talált magának csapatot, a draft is lezárult, így itt az idõ egy kis holtszezon értékelõre. Elõször kezdjük a támadó részleggel, majd az értékelõ második részében pedig a védelemrõl olvashattok. Végül pedig néhány sor erejig a ST-el isfoglalkozunk.



Offense:

Elsõszámú feladat a futójáték feljavítása, és újjászervezése. Ennek sajnos Shaun Alexander lett az áldozata, hiszen a csapat szerzõdést bontott vele. Helyére a Cowboysból Julius Jones és a Lionsból T.J. Duckett érkezett. Elõbbinek az oldalsó-szélsõ, míg T.J.-nek a középfutások az erõsségei. A drafton is érkezett egy RB, Justin Forsett. Õ valószínûleg csak a Practise Squadban kap helyet. Fulback poszton is történt váltosás. Mack Strong visszavonult a szezon közepe táján. Az õ helyét Leonard Weaver foglalta el. A vezetõség azonban egy igazi blokkoló játékost szeretett volna, ezzel is erõsíteni a futásokat. Emiatt érkezett a draft 5.körében Owen Schmitt.

A támadófal erõsítése is fontos lépés volt. Mike Wahle egykori Pro Bowler OG igazolását mindenki nagy örömmel és reménykedéssel fogadta. Õ fogja elfoglalni Steve Hutchinson távozása óta elég lyukas LG posztot. Kétoldalt mellett Walter Jones és Chris Spencer helye biztos. A fal jobb szélén bevethetõ Sean Locklear szerzõdése a nyáron lejárt, de a OT ezt meghosszabította, így õ fog RT pozícióban játszani. Az RG poszt egyenlõre kérdõjel. bevethetõ Chris Gray, Ray Willis, Mansfield Wrotto és Rob Sims is. Az idény kezdetére eldõl ki szerzi meg a pozíciót,  Graynek és Simsnek van a legnagyobb esélye rá.

Elkapóknál nagy veszteség D.J Hackett távozása. A sérülékeny WR a Carolina Panthershez szerzõdött. Meglepetésre a csapat senkit sem hozott helyére, se nem Free Agency keretében, se a drafton. Deon Branch sérülékenysége, és az, hogy jelenleg is mûtétbõl épülget, nagy figyelmet sugároz a fiatalokra. Névszerint Ben Obomanu, Caurtney Taylor, Logan Payne és Jordan Kent. Ez a 4 WR öldöklõ harcot vívhat az 53-as keretbe jutásért. Nate Burleson és Bobby Engram pedig mint kezdõk léphetnek pályára szeptemberben a Buffalo Bills ellen.

TE poszton is elkerülhetetlen volt a változás. Pollard tavalyi katasztrofális teljesítménye után az egyik legnagyobb needje a csapatnak a TE volt. Jeb Putzir írt alá hamarosan, de nem lehet õ igazi megoldás ezért egy 2.körös draftpicket áldozott a csapat a Notre Dame tehetséges TE-ért, John Carlsonért. Õ, Putzier és Heller lesznek a TE-eink ebben az évben.

Az irányítõ kérdés nem kérdés. Hasselbeck továbbra is a liga egyik legmegbízhatóbb irányítója, mögötte pedig Seneca Wallace, egy tökéletes back-up QB segíti MH munkáját.
3. QB helyére Charlie Frye pályázhat nagy eséllyel, de meg kell említeni Dalton Bellt is, aki az uborkaszezonban írt alá.

Defense:

Szinte csak a D-Line szurult némi erõsítésre. DE poszton érkezett a draft elsõ körében Lawrence Jackson, aki Kerney  és Tapp elsõszámú cseréje lesz. Igazi cserejáték Chris Cooper is, aki a Cardinalst erõsítette még tavaly, de idén már a Seahawks mezét fogja viselni.
A fal közepére is draftolt a csapat, méghozzá Red Bryantet. Rocky Bernard, Brandon Mebane, Maurcus Tubbs,  és Craig Terrill alkotta kvartetet egészítheti ki, és küzdhet a mégtöbb játéklehetõségért. De hogy ezen 5 játékos között még nagyobb legyen a versengés a rosterre kerülésért, szerzõdtette a csapat Larry Tripplettet, a Colts és a Bills korábbi játékosát.
Összeségében a DL erõsítése, a jobb cserejátékosok beszerzése volt a fealadat ebben az off-seasonban.

A LB-eknél inkább a cserék mozogtak a piacon.A Julian Peterson, Lofa Tatupu és Leroy Hill sor talán az egész NFL-ben az egyik legjobb, tehát kezdõszintû játékosok érkezése indokolatlant lett volna. A vezetõség is így gondolkodott, hiszen olyan játékosok érkeztek, mint D.D. Lewis aki visszatért Seattlebe, valamint Wesley Mallard. Meg kell említeni a távozók között Niko Koutouvidest (Denver), aki az egyik legjobb Special Team játékos, és Kevin Bentleyt (Huoston), aki mindig elszántan lépett pályára, és használta ki a kevés lehetõségét. Jó hír viszont, hogy Lofa Tatupu 6 évvel hosszabította meg 2009-ben lejáró szerzõdését.

A secondary úgy jó ahogy van. A Seahawks kapta idén a legkevesebb passzolt TD-t. Ez nagyban köszönhetõ Marcus Trufantnak. Tru szerzõdése idén lejárt, az egyik legnagyobb név lehetett volna a szabadügynök-piacon, de ezt megakadályozta a csapat és egy franchise-taget ruházott rá. Késõbb Lofáhot hasonlóan õ is egy 6 éves szerzõdést írt alá. Melette Kelly Jennings, Jordan Babinoux és Kevin Hobbs bevethetõ CB, tehát ezen a poszton semmi változás. Talán Omare Lowe igazolását említhetjük meg, aki egy rutinos back-up corner.

A Safety pozícóban is maradt a 2 kezdõ Brian Russell és Deon Grant, valamint egy nagyon jó csere Mike Green is. A legnagyobb erõsítést az egész secondaryben a Jamar Adams érkezése jelentheti. A Michgan egyetemrõl érkezõ rookiet senkisem draftolta hatalmas meglepetésre, így a Seahawks UDFA-kéánt szerzõdtette.


Specia Team:
Josh Brown (St.Luois) a liga egyik legjobb rugáját nem tudta megtartani a 'hawks, így új Kicker után kellett nézni. Olindo Maret egykori Pro Bowler rugót kereste meg a csapat, aki alá is írt. Mare már közelsem tud olyan teljesítmnyt nyújtnai, mint Hawaii utazása évében. Ezért draftolta a csapat Brandon Coutut. Viszont közölük csak egy maradhat...


LS...Stutz a New Orleans elleni bénáza után nem maradhatot, 6. körben jött a Tyler Schmitt, rookie LS. Reméljük így mostmár Plackemeier nem a bokájára fogja kapnia snappeket.



Összességében elmondható, hogy sikerült a lyukakat betömni a holtszezonban. A futójáték feljavulása egy blokkoló FB-el, blokkolóbb TE-el, és egy erösebb fallal, csak jobb lehet. A másik nagy need a TE pozíció volt. John Carlson sokoldalú játékos,blokkol, elkap, reméletõleg ez a poszt is megolódott. A védelem nagyon jó volt eddig is, reméljük Hasselbeck vezetésével (rajta múlik a legkevésbe, hisz klasszis QB) a támadók is felnõnek melléjük.

Szólj hozzá!

Címkék: off értékelő seasno


A bejegyzés trackback címe:

https://seahawks.blog.hu/api/trackback/id/tr83471875

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Seneca Wallace s goings on » Blog Archive » What others have been saying about seneca 2008.05.19. 20:39:31

[...]motion Seahawks starter Matt Hasselbeck isn’t … http://seahawks.blog.hu/2008/05/16/off_season_ertekelo Hasselbeck továbbra is a liga[...]

Pingback: Seneca Wallace s goings on » Blog Archive » What others have been saying about seneca 2008.05.19. 20:39:29

[...]motion Seahawks starter Matt Hasselbeck isn’t … http://seahawks.blog.hu/2008/05/16/off_season_ertekelo Hasselbeck továbbra is a liga[...]

Pingback: Seneca Wallace s goings on » Blog Archive » Fast Saturday links 2008.05.17. 19:04:20

[...]the 2 interceptions & 50% completion percentage … http://seahawks.blog.hu/2008/05/16/off_season_ertekelo Hasselbeck továbbra is a liga[...]

Pingback: Seneca Wallace s goings on » Blog Archive » Quick scan of the net - seneca wallace 2008.05.16. 19:26:33

[...]the 2 interceptions & 50% completion percentage … http://seahawks.blog.hu/2008/05/16/off_season_ertekelo Hasselbeck továbbra is a liga[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása