Seattle Seahawks Blog

A Seattle Seahawks amerikai futball csapat magyar Blogja.

Bannerünk



Köszönjük ha kirakod és hivatkozol ránk!

Címkék

2008 (2) 49ers (8) alexander (4) áttekintő (2) back (2) bay (4) bears (2) bill (2) bills (2) bowl (3) brandon (2) brown (2) bryant (2) buccaneers (2) bumpus (3) burleson (3) cardinals (3) carlson (3) chargers (5) coach (8) coordinator (2) diego (2) dolphins (3) draft (4) duckett (2) eagles (3) edző (3) előzetes (9) eredmény (7) falcons (2) field (3) football (2) forsett (4) francisco (2) giants (4) gilbertson (2) green (5) hasselbeck (12) hawthorne (2) head (3) holmgren (4) jennings (2) jim (4) john (2) jones (5) josh (3) julius (2) julius jones (2) justin (2) keith (2) kent (3) koren (2) koren robinson (3) laveroni (2) linebacker (3) lofa (2) london (2) marcus (2) matt (3) mcmullen (3) mike (5) mitty (2) mora (3) morris (2) nfl (2) obomanu (2) offensive (3) packers (3) payne (2) peterson (2) preseason (2) pre season (3) quaterbeck (2) qwest (3) raiders (2) rams (4) receiver (2) redskins (6) robinson (2) ron (2) running (2) ruskell (3) san (4) schmitt (2) seahawks (3) sérülés (3) sérülések (3) shaun (3) solari (2) steve (2) super (3) superbowl (2) tatupu (5) taylor (2) tim (2) training (2) tyler (2) vallos (4) video (3) vikings (7) walter (4) wide (2) wolf (2) zorn (4) Címkefelhő

Seahawks VS Rams 37-13

2008.09.23. 02:54 endorphyn

Végre! Végre nyertünk, lélegezhet fel mi mindenki, aki Smaragdváros csapatának szurkol. Végre, hiszen az elmúlt két hét két vereséget hozott, amikből főleg a második, a San Francisco 49ers elleni hosszabbításban bekapott mezőnygóljával volt különösen fájdalmas. Nincs mit szépíteni, egy hete egy olyan csapattól kaptunk ki otthon, akit meg kellett volna vernünk.
Ugyanakkor a Seahawks jelen pillanatban a liga egyik sérülésektől leginkább sújtott csapata és ez nyilván rányomja bélyegét a teljesítményre. Konkrétan az egész elkapó sorunk dögrováson van és még jópár más poszton is problémák vannak. Mondhatni ezzel van teli a szaksajtó és az olyan rajongói blogok nagyrésze, mint a miénk. Egy ilyen előjátékkal vágtunk neki a hétvégi meccsnek. A St. Louis Rams mondjuk ki, mostanság egy elég gyenge csapat. Bár többek közt van egy kíváló futója Steven Jackson személyében, egy nagyszerü elkapója Torry Holt-al, és Josh Brown az ex-Seahawks rugó is erősíti őket, aki most igen nagy füttyöt kapott minden egyes megmozdulásánál. A lassan veterán irányítóról, Marc Bulger -ről nem is beszélve. Igaz az Ő teljesítménye régóta erősen lefelé irányuló tendenciát mutat. Ez a Rams a liga egyik legrosszabb támadósorával rendelkezik és ez a vereségük már a 16-ik az elmúlt 19 mérkőzésből.

Az említett lesérült elkapórészt Billy McMullen, Keary Colbert, Courtney Taylor és practice squadból behívott Michael Bumpus helyettesítette. Közülük egyértelműen McMullen emelkedett ki, aki négy elkapásból 76 yardot hozott és a leghosszabb közülük egy 34 yardos volt. Jól ment és harcolt a labdákért. Bumpus 2-ből 29-et ért el és ebből az egyik egy 19 yardos volt. Igazából nagy meglepetés nem volt abban, hogy John Carlson a fiatal ex-Notre Dame rookie TE jól kapott el, hiszen az eddigi meccsein általában mindíg villogott, ha volt alkalma rá. Most 2 elkapásból 38 yardot ért el és ebből volt egy 22 yardos is. Sikeresen blokkolt többször is, de sajnos szokás szerint egy büntetést is kaptunk miatta. Jó a srác, nagy reménység lett belőle Seattleben. Ezzel a teljesítménnyel megelőzte az előbb említett Bumpust, aki olyan ismeretlen az átlag NFL rajongónak, hogy a vasárnap esti Colts közvetítésben még Faragó Ricsi is megemlítette. Ráadásul neki több hibája is volt, ami miatt a második negyedben a labdát is elvesztettük, mivel visszahordásnál elejtette a disznóbőrt. Késöbb nem igazán értette Hasselbecket, így time outot kellett kérni, nehogy késői startot fújjanak a bírák.

A nap vitathatattlan sztárja a két RB, Julius Jones és T.J. Duckett volt, akik majdhogynem szétfutották a Rams védelmét. Eltekintve pár tackle-től gyakorlatilag ott mentek át, ahol akartak. Duckett egy igazi rövid erőfutó mintapéldáját mutatta be nekünk, aki két TD-jével valamint 19 próbálkozásból 79 yardos eredményével sokat tett hozzá a csapat sikeréhez.
Jones 22 próbálkozásból 140-et hozott amiből az egyik TD-t ért. A leghosszabb 32 yard volt. Ezzel élete egyik legjobb teljesítményét hozta, és sokat elmond a dolog fontosságáról, hogy a Seahawks 2005 október 16-a óta nem futott ennyi yardot, azaz 245-öt. Akkor a Houston ellen sikerült a máig lenyügöző 320-at hozni. De mint jól tudjuk az még a Shaun Alexander éra volt, mikor a Hawks a csúcson volt. Jones-nál nagyon tetszett, hogy számos alkalommal a tackle után még lefordult, vagy áttört és jópár yardot sikerült még kiharcolnia. Az egyik ilyen alkalommal hihetetlen vicces volt, ahogy az irányító Matt Hasselbeck csinálta neki az utat a bal oldalon olymódon, hogy idétlen mozdulatokkal legyezve két védőt is blokkolt, ami után JuJo szépen berohant a labdával az ellenfél endzone-jába. Touchdown! Mintha csak egy őrült Monthy Python figura szabadult volna el a pályán.:) Szerintem még évekig húzzák majd társai az csapatból ezért a vicces, de kétségkívül bátor tettéért.
Hassie amúgy igazi Field General-ként volt jelen a pályán. Kíválóan irányította a katonáit és azok meghálálva ezt sikeresen tudták alkalmazni parancsait. Hol hosszúakat passzolt, hol Ő maga futott 13 yardot a labdával, hol "csak" tudta, hogy miként lehet átverni a védőket. Amúgy ezen a napon főleg a futásra koncentrált és meg is lett az eredménye. A fal kíválóan megvédte.

A védelem részéről Leroy Hill OLB-t kell kiemelni, aki 10 tacklet csinált egyben meg segített. De nagyon impresszíven dolgozott Josh Wilson CB is, aki 7 tackle-el a második a zúzda listán. Deion Grant SS is nagy napott fogott ki, aki 4 tackel-je mellett a negyedik negyed közepén egy óriási hard hitet csinált majd a következő pillanatban már interceptiont okozott Bulgernek ami utána még 31 yardott futott is a labdával. Julian Peterson OLB nagy kedvencem, aki négy tackle mellett mindjárt az első negyedben megsackelte a Rams irányítóját majd még a labdát is megszerezte. Aki kicsit beleszürkült a tömegbe, az Patrick Kerney volt, hiszen több missed tackle-je volt mint tackle. Abban az egyben is amiben részt vett csak segédkezett és nem egyedül csinálta. Igaz nemrég még Ő is sérüléssel bajlódott és valószínüleg még mindíg nincs teljesen rendben. Plusz biztosan nem volt jó hatással rá, hogy az első félidőben egy összecsapásnál belenyúltak a szemébe és percekig kint volt az alapvonalon túl regenerálódni.
A fal kitünően állította meg a futásokat és bár nem volt sack vihar, a linebackerek jól zavarták a támadókat. Hassie-t egyszer azért elkapták. A cornerbackek jól vették az akadályokat és keserítették meg az elkapók dolgát. Még az utóbbi időben sok hibát vétő Kelly Jennings is viszonylag jó formában volt. Egyik szerelése miatt az ellenfél csak field goalt tudott rúgni touch down helyett. Ami nagyon csúnya volt az Brian Russel és Lawrance Jackson elvétett tackle-je, mely után már csak Deion Grant tudott az utolsó pillanatban menteni.

Összességében hoztuk a kötelező győzelmet egy olyan St. Louis Rams ellen, amelynek nincs egy épkézláb része.  Steven Jackson mindent megpróbált és nem rajta múlott, hogy kikaptak. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a leghosszabb futása 8 yard volt.. Dane Looker 21 yardos elkapása TD-t eredményezett, de ez a szép megmozdulás is kevés volt ahhoz, hogy igazi ellenfelekké nőjenek fel. A Seattle minden téren felülmúlta a St. Louis csapatát, de ma egyértelmüen a futásé volt a főszerep. 240 futott yardra a Rams csak 65-el válaszolt és a turnover mutató is nekünk kedvezett. A következő meccsünk viszont már nem lesz ilyen könnyü sétagalopp, hiszen a tavalyi Super Bowl győztes New York Giants ellen kell helytállnunk Október 5-én  Eli Manningék barlangjában.

Passing CP/AT YDS TD INT
M. Hasselbeck 12/20 172 1 0
Rushing ATT YDS TD LG
J. Jones 22 140 1 32
T. Duckett 19 79 2 29
Receiving REC YDS TD LG
B. McMullen 4 76 0 34
J. Carlson 2 38 0 22
M. Bumpus 2 29 1 19
Defense T-A SCK INT FF
L. Hill 10-1 0.0 0 0
J. Wilson 7-0 0.0 0 0
D. Grant 4-0 0.0 1 0
L. Tatupu 4-2 0.0 0 0
J. Peterson 3-1 1.0 0 1
M. Trufant 3-0 0.0 0 0
L. Jackson 2-0 0.0 0 0
B. Russell 2-0 0.0 0 0

Week 3 - Sept. 21, 2008

1
2
3
4
OT
T

 
0
6
7
0
 
13
 
17
10
0
10
 
37

 

 

 

2 komment

Címkék: jones julius rams bumpus duckett mcmullen


A bejegyzés trackback címe:

https://seahawks.blog.hu/api/trackback/id/tr27676927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

braxa88 2008.09.24. 12:47:27

betettem a statokat, remélem nem baj :)

Endorphyn · http://www.endorphyn.com 2008.09.24. 12:51:45

nem nem, mehetnek a videok is:)
süti beállítások módosítása